3.11.07

"ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ"



«ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ»
Μπίρτε Κέρσγορ (Birthe Kjaersgaard)

Έκθεση ζωγραφικής της Δανής ζωγράφου στην πινακοθήκη του «Ναύδετου», Τ. & Κ. Παπανικολάου 22, Ναύπλιο (παλιά πόλη).

Εγκαίνια: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007 στις 18.00
Διάρκεια έκθεσης: έως 25 Νοεμβρίου 2007
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 11.00 -13.30 και 18.00 – 21.00

H καινούργια δουλειά της ζωγράφου τιτλοφορείται «χρωματογραφίες» και αποτελείται από ζωγραφικά έργα όπου το χρώμα γίνεται γραφή που τέμνει τη φόρμα, δημιουργώντας εικόνες με μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Η Μπίρτε Κέρσγορ ((Birthe Kjaersgaard) είναι απόφοιτος της Σχολή Καλών Τεχνών του Όρχους Δανίας και εξειδικευμένη στη διακόσμηση. Ζει από τη ζωγραφική 30 χρόνια τώρα.
Τα τελευταία 12 χρόνια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, παρέα με το καβαλέτο και τα χρώματα της. Πέρυσι έμεινε 3 μήνες με υποτροφία στο Ινστιτούτο της Δανίας και η Αθήνα την ενέπνευσε τόσο πολύ ώστε αποφάσισε να μείνει. Βρήκε σπίτι και ατελιέ στου Ψυρρή και ζει και δημιουργεί στην Αθήνα τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο.
Το καλοκαίρι έχει δική της γκαλερί στην ακρογιαλιά, στη μικρή δανική πόλη της Λεγστέρ (Loegstoer), γνωστό ως Χωριό των Μυδιών (τα γνωστά μύδια Λίμφιορδ ψαρεύονται εδώ) όπου κάθε καλοκαίρι οργανώνεται ένα Φεστιβάλ Μυδιών με συμμετοχή καλλιτεχνών από πολλές χώρες. H Mπίρτε είναι μία από τους εμπνευστές του Φεστιβάλ.
Στην Αθήνα και τα νησιά οργανώνει τα τελευταία χρόνια δημοφιλή σεμινάρια ζωγραφικής για Δανούς, Γερμανούς και Έλληνες ερασιτέχνες ζωγράφους.

Πληροφορίες:
«Ναύδετο»
Τ. & Κ. Παπανικολάου 22, 21100 Ναύπλιο (παλιά πόλη)Τηλ. – Fax 27520 28630

Δεν υπάρχουν σχόλια: