15.5.08

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στα μουσεία ή στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το έτος 2008, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Τα Μουσεία ως παράγοντες κοινωνικών αλλαγών και εξέλιξης». Με την επιλογή του θέματος αυτού, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να καταδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο που κατέχουν τα Μουσεία για την ανάπτυξη και εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας. Τα Μουσεία, αν και παραδοσιακά είναι χώροι φύλαξης και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο αναλαμβάνουν έναν πιο ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα Μουσεία καλούνται πλέον να λειτουργήσουν ως γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο, όπως παραδοσιακά τον γνωρίζουμε, και τον ψηφιακό πολιτισμό που αναπτύσσεται ραγδαία.
Την ημέρα εορτασμού, Κυριακή 18/ 5/ 2008, η είσοδος είναι ελεύθερη στα Δημόσια Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΥΠΠΟ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΜΕΕΠ/ Γ2/ Φ56-Φ32/ 74198/ 1015/ 29.12.2003 Κ.Υ.Α.

Στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών, η Δ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Α. Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου: απόγευμα – βράδυ Σαββάτου, 17 Μαΐου 2008.
Επαναλαμβανόμενες προβολές, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου, Εφαρμογής Πολυμέσων με τίτλο «Από τα σπήλαια στα ανάκτορα», που αφορά την περιοχή της Αργολίδας.

Β.Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 , ώρα 8:00 μ.μ.
Μουσική Εκδήλωση στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: