9.4.09

Γ. ΡΟΥΒΑΛΗΣ: ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι εκδόσεις Ναύδετο έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ρούβαλη για το Ναύπλιο, με τίτλο "Οι πέτρες και οι άνθρωποι. Μικροϊστορία του Ναυπλίου".
Εκδ. Ναύδετο, 2009, 200 σελ., φωτογραφίες, τιμή 15 ευρώ

Η παρουσίαση θα γίνει στις αίθουσες του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, πλατεία Φιλελλήνων, στο λιμάνι του Ναυπλίου, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, ώρα 19:30 μ.μ.

Ομιλητές :
Τάσος Γούναρης, ιστορικός – φιλόλογος.
Δρ Ιωάννης Ρέντζος, καθηγητής Ανθρωπογεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Γιώργος Κόνδης, καθηγητής, κοινωνιολόγος.

Το νέο αυτό βιβλίο αποτελεί συνέχεια και συμπλήρωμα του προηγουμένου «Ναύπλιον, Σπηλιάδου 1» που εκδόθηκε πέρυσι. Περιέχει, πλήθος άρθρων που δημοσιεύθηκαν κυρίως στην τοπική εφημερίδα Τα Νέα της Αργολίδας, στη στήλη «Φωτογραφία – Νοσταλγία – Ιστορία» όπου επιχειρείται μια ιστορική και κοινωνιολογική ανάλυση παλαιών φωτογραφιών – ντοκουμέντων. Επίσης, περιέχει πολλές μαρτυρίες και συνεντεύξεις κατοίκων από όλες τις γειτονιές του Ναυπλίου (παλιά Πόλη, Πρόνοια, Συνοικισμός), συχνά σε πρώτο πρόσωπο, επιφανών και αφανών, όπου διηγούνται τη ζωή τους και την καθημερινότητα στην πόλη τους. Υπάρχει επίσης μια θεωρητική εισαγωγή για την έννοια της μικροϊστορίας του Μεξικανού ιστορικού Λουίς Γκονσάλες που την ανέπτυξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: