16.10.09

Βραβεία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας



Μέσα σε ένα επιτυχημένο και εορταστικό κλίμα έπεσε η αυλαία του «11ου Διεθνούς Πανοράματος» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών» σε συνεργασία με την Συντακτική Επιτροπή του διαδικτυακού περιοδικού «Cineek magazine-online περιοδικό Εναλλακτικού Πολιτισμού» www.cineek.gr από τις 2/10 έως τις 10/10/2008 στην Πάτρα, στο πολυχώρο πολιτισμού «ΙΝΤΕΑΛ».

Η βραδιά περιλάμβανε την απονομή των βραβείων και των ειδικών διακρίσεων του 11ου Διεθνούς Πανοράματος καθώς και του 3ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας για Πατρινούς φωτογράφους που είχε θέμα "Φωτογραφίζοντας σαν …σινεμά".

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας που με την παρουσία του στην Πάτρα πλέον δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στο θεσμό, δίνοντας ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, χωρίς αποκλεισμούς και μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες. Αυτή η προσπάθεια είναι πρωτοπόρα για την χώρα μας, μιας και είναι το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, χωρίς λογοκρισία και έλεγχο και με την αιγίδα ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην κατάμεστη αίθουσα προβολών του ΙΝΤΕΑΛ από θεατές και συμμετέχοντες σκηνοθέτες παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών φορέων της Πάτρας, και προσωπικότητες της Πατραϊκής κοινωνίας, όπως, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Παν/μίου Πατρών Καθηγητής κ. Δημήτριος Δουγένης, Ο Αντινομάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Ταπεινός, ο Βασίλης Καραβασίλης, αρμόδιος θεμάτων Τύπου-Προβολής του Ο.Τ.Ε. Α.Ε, ο κ. Ιωάννης Φρέρης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ο κ. Γεράσιμος Φεσιάν Αντινομάρχης Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Αντίληψης & Προνοιακής Μέριμνας, ο κ. Θεόδωρος Μπίρμπας, Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η κ. Νάνσυ Αγγελακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, η κ. Παπαιωάννου Ιωάννα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας, ο κ. Χρήστος Συρίμπεης, ραδιοφωνικός παραγωγός του Mojo radio, ο κ. Ατταλειάδης Νίκος, Υπεύθυνος πολιτιστικών της Μ.Κ.Ο «Πολίτες εν Δράσει», ο κ. Κλεάνθης Γουρδούπης της Newmediasoft.

Μια έκπληξη περίμενε τους θεατές μόλις τελείωσαν οι κινηματογραφικές προβολές στις 8,30 το βράδυ. Μια έκπληξη που μόνο η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ μας μπορούσε να σκεφτεί και είχε σχέση με την τελευταία ταινία που προβλήθηκε που ήταν το ντοκιμαντέρ της Μαρία - Αναίς Κώνστα «Σα 'χνάρια τη καλομάνας ι μ' Ελλάδα». ‘Όταν άναψαν τα φώτα πετάχτηκε το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού συλλόγου από την Ηλιούπολη της Αθήνας και γέμισε η αίθουσα του ΙΝΤΕΑΛ από τους ήχους της ποντιακής λύρας ενώ ταυτόχρονα οι χορευτές με τις πλούσιες ενδυμασίες τους, χόρεψαν τους πιο περήφανους χορούς όπως τον Πυρίχειο χορό, ένα χορό που οι ρίζες τους ανάγονται στην αρχαιότητα.

Το καλωσόρισμα στην τελετή απονομής βραβείων καθώς το έκανε το μέλος της Θεατρικής Ερασιτεχνικής ο κ. Λογαράς Γιώργος, ευχαριστώντας όλους τους φορείς της Πάτρας καθώς και όλες τις Πατρινές εταιρείες και τις Πατρινές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που στήριξαν το Διεθνές Πανόραμα και μετά διάβασε το χαιρετισμό για το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας του Μίκη Θεοδωράκη προς το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν στην οθόνη φωτογραφίες από την ζωή και την δράση του Μεγάλου Συνθέτη της Ρωμιοσύνης.


Ακολούθως εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, καλλιτεχνικός υπεύθυνος κ. Χιονίδης Παναγιώτης απένειμε τιμητική διάκριση στον πρώτο πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Βασίλη Λαδά, για τους αγώνες του στη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.

Στη συνέχεια καλέστηκε ο Αντινομάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Ταπεινός και έδωσε τα βραβεία του 3ου διαγωνισμού για Πατρινούς φωτογράφους με θέμα «Φωτογραφίζοντας σαν σινεμά».Τα βραβεία που αποφάσισε η Κριτική Επιτροπή και φωτογράφοι, Νίκος Πολύζος, Ζαβέρδας Βασίλης, Τσακανίκας Νίκος ήταν:
Α’ βραβείο στον Λουκή Δημητρόπουλο με την σειρά “Trapped In TIME”
Β’ βραβείο στον Χρήστο Τσάκαλο με την σειρά «To Φρούτο της Μοναξιάς»
Γ’ βραβείο στον Οδυσσέα Ξεριζωτή με την σειρά «Κωλο - πόλης».

Μετά ο Αντινομάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Ταπεινός μιλώντας προς το κοινό της εκδήλωσης χαιρέτισε την χρόνια προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και την απόφαση της Νομαρχίας Αχαΐας για υποστήριξη προς το φεστιβάλ.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων των συμμετεχόντων ταινιών και εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής η κ. Ιωάννα Παπαιωάννου διάβασε το σκεπτικό με το οποίο η κριτική επιτροπή κατέληξε στα αποτελέσματα της:
«Σε μία περίοδο που οι ισχυροί του κόσμου αποδέχονται έμμεσα ότι δεν είναι και τόσο ισχυροί με γονατισμένο το μέσο καταναλωτή πολίτη, σε μία περίοδο που οι ρυθμοί της καθημερινότητας χτίζουν προκρούστιες κλίνες τεμαχισμού ή επίπλαστης κατασκευής ονείρων, σε μία εποχή που το χρηματιστήριο ανθρώπινων αξιών δεν θα λέγαμε ότι ευημερεί, κάποιοι τολμάμε ακόμη να μαζευόμαστε, να κουβεντιάζουμε, να διεκδικούμε από κοινού, να κάνουμε πληθυντικά όνειρα.
Όλοι εμείς, της κριτικής επιτροπής, μη αγνοώντας τον προσωπικό πολιτισμό του καθενός μας, μη προσπαθώντας να κανακέψουμε τις αντιθέσεις και τις αντιγνωμίες μας, αντλήσαμε μέχρι εξάντλησης νόημα ,από τη φυσική πηγή των δημιουργών των ταινιών. Νόημα για να είμαστε παρέα, νόημα για να διαλογιστούμε για πολλοστή φορά πάνω σε αρχέτυπες και καινοτόμες κινηματογραφικές φόρμες, νόημα να χτίζεις συλλογικά μια βασανιστική ματιά πάνω στη λαχτάρα, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα, την αισθητική, και τα όνειρα των καλλιτεχνών της κινηματογραφικής οικογένειας.
Παρακολουθήσαμε με προσοχή το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας και θεωρήσαμε ότι η όποια πρόκριση από μέρους μας, μιας ταινίας ανά κατηγορία, δεν υποδηλώνει καμιά εξαιρετική διαδικασία και επιλογή σεβάσμιων και αυστηρότατων περί κινηματογράφου ειδημόνων.
Έγνοια όλων μας υπήρξε να αφουγκραστούμε προσεκτικά τους δημιουργούς που τίμησαν το Φεστιβάλ με τη συμμετοχή τους. Να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, σαν μέλη μιας ομάδας εργασίας. Να μη φιμώσει η ανάγκη σύγκλισης απόψεων τον υγιή υποκειμενισμό και την αυθορμησία κανενός μας. Να γλεντήσουμε, σαν να βλέπαμε για πρώτη φορά σινεμά, τα όνειρα που γεννήθηκαν σε πολλές γεωγραφικές παραλλήλους και ταξίδεψαν μέχρι την αγκαλιά της αχαϊκής πρωτεύουσας, για να βρουν ένα γλυκό λόγο, μια τρυφερή ματιά, αποδοχή και αναγνώριση, ένα κλείσιμο ματιού ότι ακόμη επιτρέπονται η παραγωγή και διακίνηση ονείρων.
Σήμερα, έχουμε την τιμή να σας καταθέσουμε την πρότασή μας και να χρεωθούμε συλλογικά, την κρίση σας για την κρίση μας. Μακάρι όλοι εσείς, που με τη ζεστή αγκαλιά της παρουσίας σας δώσατε όλες αυτές τις ημέρες νόημα και προοπτική στο Φεστιβάλ , να χτίσετε πολλές δυναμικές παρέες που θα σχολιάσουν τα βραβεία και θα παρέμβουν θεσμικά στις διαδικασίες του Φεστιβάλ αναζωογονώντας το με προτάσεις και νέες ιδέες.
Δεν είμαστε επαΐοντες, αγαπάμε το σινεμά. Δεν είμαστε ισοπεδωτικοί αγαπάμε αυτό πού «φωνάζει» ακέραια και όχι δεκαδικά το όνομά του. Δεν είμαστε τιμητές κανενός, τιμούμε και αποτιμούμε την εργασία όλων των καλλιτεχνών. Δεν κουβαλήσαμε καμιά γλαύκα πεφωτισμένη στη γιορταστική μας ομήγυρι, μόνο ένα φαναράκι με το φως της αλήθειας μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.»

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας:
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του κινηματογραφικού φεστιβάλ:
Παπαιωάννου Ιωάννα, Γεωλόγος MSc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Β/θμια Εκπαίδευση του Ν. Αχαΐας
Θεόδωρο Μαλλιά, Πρόεδρο Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, Διδάκτωρ Ψυχολογίας - καθ. Φυσικής Αγωγής ΤΕΙ Πάτρας,
Καρώνης Παναγιώτης, ζωγράφος, μέλος πολιτιστικής ομάδας της Μ.Κ.Ο. ''Πολίτες εν δράσει'' και Αταλειάδη Νίκο υπεύθυνο πολιτιστικών Μ.Κ.Ο «Πολίτες εν Δράσει
Διονύση Βούλτσο, Ηθοποιός – σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Ιονίου Θεάτρου» και του Θεάτρου του Πολυχώρου «Πολιτεία».».
Λίλα Ζερβοπούλου, συγγραφέας

Ακολούθως αναγνώστηκαν τα βραβεία του Διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος τα οποία θα αποσταλούν από την Οργανωτική Επιτροπή και είναι:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «Wrong road» Joan Chemla Γαλλία 12’ μ.μ. 2008
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION «Solitude» Mehrdad Sheikhan Ιράν 10’ anim. 2008
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Elegy of wood» Vaclav Kadrnka Τσεχία 12’ ντοκ. 2009
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO ART «Iris» Santtu Koivu Φιλανδία 1’ 52’’ v.a. 2008

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «Angels die in the soil» Babak Amini Ιράν – Ιρακινό Κουρδιστάν 30’ μ.μ. 2008

-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ. Το βραβείο απένειμε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Αχαΐας στον Tahsin Isbilen από την Τουρκία για την ταινία «Asia minor… over again»


Ακολούθησε η βράβευση του Ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος:

-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Πάνο Αγγελόπουλο για την ταινία «Ένας ήρωας στη Ρώμη»
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλης για την ταινία Pet shop και απονεμήθηκαν στους σκηνοθέτες από τον Αντινομάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ιωάννη Ταπεινό.
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Το βραβείο δόθηκε στον Γιώργο Αυγερόπουλο για την ταινία Το μυστικό της αυγής. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αλέξης Μπαρζός διευθυντής φωτογραφίας της ομάδας «ΕΞΑΝΤΑΣ» από την κ. Νάνσυ Αγγελακοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO ART
Στην Πέννυ Δίκα -Κορνέτη για την ταινία Μπλε Κόκκινο Metamorphosis
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO DANCE
Στους Ρουσσέλο Αραβαντινό & Αγγελική Παπαδοπούλου για την ταινία Ηχώ και Νάρκισσος. Οι δημιουργοί παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον κ. Βασίλη Καραβασίλη, αρμόδιος θεμάτων Τύπου-Προβολής του Ο.Τ.Ε. Α.Ε
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION
Στους Παναγιώτη Ράππα & Άγγελο Ρουβά για την ταινία Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι. Το βραβείο δόθηκε στους δημιουργούς από το μέλος της Κριτικής Επιτροπής κ. Νίκο Αταλλειάδης.
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ
Το βραβείο δόθηκε στην Michaela Gavriliou πρωταγωνίστρια της ταινίας «Έλσα». Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας Μαρκαντώνης Χρήστος από την κ.. Παπαιωάννου Ιωάννα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας...
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Στον κ. Δημήτρη Λάλο πρωταγωνιστή της ταινίας «Δυτικά της Εδέμ» του Ζαφείρη Χαιτίδη
-ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Ψαρουδάκη Γιάννη ταινία για την μουσική της ταινίας Η αρκούδα της Βικτωρίας Βελλοπούλου. Το βραβείο παρέλαβε η σκηνοθέτρια από τον κ.. Χρήστο Συρίμπεη, ραδιοφωνικός παραγωγός του Mojo radio.
-ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Βαγγέλη Λαλόπουλο για την ταινία του Πολύχρωμη γη. Ο σκηνοθέτης από την Ναύπακτο παρέλαβε το βραβείο του από τον κ. Θεόδωρο Μπίρμπα, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Βενετσιάνος για την ταινία του Πηγή ζωής παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Ιωάννη Φρέρη, Υπεύθυνο Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ο κ. Γεράσιμος Φεσιάν Αντινομάρχης Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Αντίληψης & Προνοιακής Μέριμνας απένειμε το βραβείο στην Βασιλική Πρίγκουρη για την ταινία της Πορτρέτο.
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Δόθηκε στους Νίκο Μπίστινα & Κατερίνα Πανταζοπούλου για την τανία Women of Sand. Το βραβείο το παρέλαβαν από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης Αχαίας
-ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ….ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Μαρκαντώνη Χρήστο για την ταινία του «Έλσα» και το παρέλαβε από τον εκπρόσωπο του Παμικρασιατικού Συλλόγου

Για 4 χρονιά το Πανεπιστήμιο Πατρών απένειμε βραβείο για την -ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Παν/μίου Πατρών Καθηγητής κ. Δημήτριος Δουγένης στον Γαβριήλ Τζάφκα για την ταινία Attimo Fuggente
Ο κ. Αντιπρύτανης υποσχέθηκε ότι και του χρόνου το Πανεπιστήμιο Πατρών θα συνεχίσει την υποστήριξη του δίνοντας την αιγίδα στο φεστιβάλ τονίζοντας την σπουδαιότητα ενός τέτοιου φεστιβάλ που σηματοδοτεί τον εναλλακτικό και προοδευτικό πολιτισμό .

Και τέλος το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» απένειμε ο κ. Παναγιώτης Χιονίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας στους σπουδαστές της δραματικής σχολής Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγ. Βαρβάρας για την συλλογική τους ταινία «Μαζί»

Το ΙΕΚ ΔΟΜΗ προσέφερε 3 βραβεία τα οποία έδωσε η εκπρόσωπος του, η σκηνοθέτης κ. Ειρήνη Βρεττού στους: 1) Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλης για την μικρού μήκους ταινία Pet shop. Χορήγηση μιας (1) υποτροφίας συνολικής αξίας 800€ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου συγγραφής Σεναρίου που διοργανώνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. 2) στην Βασιλική Πρίγκουρη για το ντοκιμαντέρ Πορτρέτο. Χορήγηση δύο (2) υποτροφιών συνολικής αξίας 2.000€ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου Ντοκιμαντέρ που θα διοργανώσει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ 3) στους Νίκος Μπίστινας /Κατερίνα Πανταζοπούλου για το ντοκιμαντέρ Women of SandΥποστήριξη της παραγωγής (εξοπλισμός-βοηθητικό προσωπικό) της ως άνω υποτροφίας Σεναρίου, συνολικής αξίας 2.500€.

Την αυλαία του φεστιβάλ έκλεισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Χιονιδης Παναγιώτης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι υποστηρικτές του φεστιβάλ με την συμμετοχή τους αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη στη Διεθνή εμβέλεια που έχει αποκτήσει το φεστιβάλ που πλέον έχει βάλει στόχο να αποτελέσει φορέα και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης με βάση το πολιτιστικό τουρισμό…ενώ είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός φεστιβάλ όπως αυτό του Διεθνούς Πανοράματος ως πρώτο βήμα έκφρασης των νέων δημιουργών…ένα φεστιβάλ με συγκεκριμένη ταυτότητα και συγκροτημένη άποψη κοινωνικοπολιτική».
Ευχαρίστησε τα Πατρινά Μέσα ενημέρωσης και το σύνολο των δημοσιογράφων που με θέρμη υποστήριξαν το φεστιβάλ, Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 11ο Διεθνές Πανόραμα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με τη βοήθεια εθελοντών σκηνογράφων, σκηνοθετών, φωτογράφων, μουσικών. Στο τέλος ανάφερε και τους 42, προς το παρόν όπως με έμφαση τόνισε, πολιτιστικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενήσουν τις βραβευμένες ταινίες σε μια προσπάθεια για εξωστρεφή πολιτική ενός διεθνούς φεστιβάλ που οργανώνεται στη Πάτρα, από Πατρινούς πολίτες με την ευγενική υποστήριξη από Πατρινούς φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: