30.3.08

«Αριστοτέλης Δήμιτσας-Νοτιοανατολικότερα»

Ο Αριστοτέλης Δήμιτσας, παρουσιάζει την δεύτερη ατομική του έκθεση, με έργα γεμάτα χρώμα και φως. Σεμνή προσωπικότητα με δυνατό χέρι και δυνατή αίσθηση του χρώματος, δημιουργεί εκρηκτικά τοπία της ελληνικής φύσης. Μετά από μια ζωή στη θάλασσα – το επάγγελμά του ήταν ναυτικός – άρχισε να ζωγραφίζει. Όπως λέει ο ίδιος, με την ζωγραφική του επιστρέφει σε μία παιδική ανάμνηση: μαγικά καλοκαίρια στο Επισκοπιό της Σύρου, με τους θείους του, ζωγράφους Ευάγγελο και Αλεξάνδρα Πετρίτζη. Ένα σπίτι γεμάτο ζωγραφικούς πίνακες και το φως του καλοκαιριού, ήταν καταλυτικό για την μετέπειτα δημιουργία του, τόσο αισθητικά όσο και θεματικά.
Μαζί του , ο Τάσος Μπούρας συμμετέχει με ξυλόγλυπτες κατασκευές, πρόσωπα Μυρμιδόνων, ξύλα σμιλεμένα από τη θάλασσα και φινιρισμένα απότον ίδιο.
«Ο Αριστοτέλης Δήμιτσας, μας εκπλήσσει με την εικαστική του πρόταση, αποκαλύπτοντας μία πλευρά συναρπαστική και απρόβλεπτη της πολύπλευρης προσωπικότητάς του.
Xωρίς λεπτομέρειες, με το χρώμα και μόνο, ξαναζωτανεύει το μαγικό μεσογειακό τοπίο χρησιμοποιώντας ώχρα, γαλάζιο, βαθύ μπλέ και πράσινο.
Αφήνει το ταλέντο του να εκφραστεί αυτοδίδακτα, αυθόρμητα, με πινελιές τολμηρές που συχνά τον οδηγούν στην αφαίρεση, με κυρίαρχο το χρώμα. Η ζωγραφική του εκφράζει την κίνηση, την ορμή του νερού, σαν το τοπίο να πάλλεται στο ρυθμό της θάλασσας. Ένα περίγραμμα αρκεί για να κτισθεί το χωριό ή το λιμάνι σε όλα τα νησιά που αγαπά και με ενθουσιασμό απεικονίζει στα έργα του.»
Κλέα Σουγιουτζόγλου

εγκαίνια πέμπτη 15 μαΐου στις 19.30
έως σάββατο 7 ιουνίου 2008
τρίτη πέμπτη παρασκευή 11.00 – 20.00 τετάρτη σάββατο 11.00 – 16.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: