2.4.08

«Οι ανώτατες σχολές καλλιτεχνικής κατεύθυνσης και η χρησιμότητά τους -

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη
211 00 Ναύπλιο
e-mail: ts-secretary@uop.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, καθηγητής κ. Σταύρος Περεντίδης, σας προσκαλούν στη διάλεξη του κύκλου Επιστημονικών – Επιμορφωτικών Διαλέξεων του Ακαδημαϊκού Έτους 2007-2008, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άργος, στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, οδό Δαναού, την Παρασκευή 4 Aπριλίου 2008 και ώρα 19:30. Τη διάλεξη διοργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Ο.Π.Α.Ν.Α.ΑΡ.), τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (Δ.Ε.Π.Α.Ν.) και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Άργους (Δ.Ε.ΠΟ.ΑΡ.).

Ομιλητής θα είναι ο Διδάσκων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Σταύρος Τσακίρης, με θέμα:
«Οι ανώτατες σχολές καλλιτεχνικής κατεύθυνσης και η χρησιμότητά τους -
Η λειτουργία και οι προοπτικές τους στην Περιφέρεια»

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
Του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ομότιμος Καθηγητής
Κωνσταντίνος Δημόπουλος


Σας παραθέτουμε σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή:

ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣΣπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Συνέχισε στη Γερμανία, την Αμερική και την Ινδία με σπουδές στην θεατρική πρακτική. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα: Καλαμάτας(1999-2002) και Κομοτηνής(1990-1993). Έχει σκηνοθετήσει 58 έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων τα 12 είναι Αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες. [ Τρεις συμμετοχές στην Επίδαυρο (1993, 1998 και 2005) και οκτώ συμμετοχές στο Ηρώδειο (1989, 1991, 1995, 1997, 2000, 2001, 2002, 2006) ] Έχει συμμετάσχει με παραστάσεις του σε θεατρικά φεστιβάλ, όπως τα Φεστιβάλ Επιδαύρου, Αθηνών, Βερολίνου, Βρυξελλών, Καΐρου, Τιφλίδας, Τελ Αβίβ, Μάαστριχ, Μπουτρίν, Αμβούργου, Κολωνίας, Λευκωσίας, Πάφου, Φιλίππων και Θάσου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Βύρωνα, Πέτρας κ.α. Συνεργάστηκε στην Ελλάδα με τους θεατρικούς οργανισμούς: Εθνικό θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα Δη, Πε. Θε. Καλαμάτας, Κομοτηνής, Κρήτης, Ρόδου, Σερρών, Καβάλας. Θεατρική διαδρομή, Θέατρο θεώρημα κ.α Συμμετείχε σε συνέδρια Σκηνοθεσίας, Θεατρικής πρακτική, παραγωγής και διαχείρισης πολιτιστικού προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.(Η.Π.Α., Σουηδία, Ολλανδία, Ισραήλ, Γεωργία). Και στο Κρατικό ραδιόφωνο σαν παραγωγός θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών (1985-1990). Σκηνοθέτησε πάνω από 15 θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου στις εκπομπές «Θέατρο στο Ραδιόφωνο» και «Μικρή Αυλαία» Διατέλεσε μέλος της επιτροπής Θεάτρου του δικτύου Επικράτειας πολιτισμού στο ΥΠ.ΠΟ. Έχει γράψει λογοτεχνικά κείμενα ( Διηγήματα, θεατρικά έργα), στις εκδόσεις ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και άρθρα για το θέατρο τα οποία έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: Ένα, Εκκύκλημα, Θεατρογραφίες, Θεατρικά τετράδια, Θρακικά χρονικά κ.α.. Το 2003 ίδρυσε το θεατρικό σύνολο «OmIcron 2- μια εταιρεία για τις τέχνες» με σκοπό να συνεχίσει τη διερεύνησή του πάνω σε πειραματικές μεθόδους προσέγγισης και παρουσίασης έργων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας. Παρουσίασε ως τώρα τρεις παραγωγές στην Ελλάδα, Κύπρο, Γεωργία, Αλβανία. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Εργάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: