24.3.08

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΥΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΤΗΛ. 2751062143, 2751067895
Αργος 24 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται οι προβολές ταινιών για παιδιά και νέους που διοργανώνει η Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αργους. Αυτό το Σαββατοκύριακο περιμένουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους στο Cine Movieland μας με τις ταινίες:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11 π.μ
ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ, του Μισέλ Οσελό, Γαλλία, 1999, έγχρωμο κιν/νο σχέδιο 99΄.
Ο Αζούρ και ο Ασμάρ, είναι δύο ομογάλακτα αγόρια διαφορετικής εθνικότητας, χρώματος και τάξης, τα οποία όμως συνδέει αδελφική αγάπη. Οι δρόμοι τους χωρίζουν, αλλά θα ξαναβρεθούν και θα ξεκινήσουν ένα μαγικό ταξίδι….
Ένα αλλιώτικο και γοητευτικό παραμύθι, από ένα δημιουργό με καινούρια αισθητική προσέγγιση των ταινιών κινουμένων σχεδίων για ….. όλη την οικογένεια.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11 π.μ
Μπάχ και Μπρόκολο, του Αντρέ Μελανσόν, Καναδάς, έγχρωμη, 95¨
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Φάνι, ενός εντεκάχρονου κοριτσιού, που όταν υποχρεώνεται να ζήσει με τον θείο της Τζόναθαν - ένα μεσήλικα εργένη με πάθος για τη μουσική του Μπάχ- κρατώντας από την προηγούμενη οικογενειακή της ζωή, μόνο το κουτάβι της το Μπρόκολο, φέρνει χάος αλλά και αγάπη στη μοναχική ζωή του.
Μια εξαιρετικά ευχάριστη ταινία που απέσπασε πολλά και σημαντικά βραβεία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11 π.μ
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΓΟΣ του Βαλντεμάρ Ντζίκι, Καναδάς 1987, έγχρωμο 99΄
Πρόκειται για την ιστορία του δωδεκάχρονου Πήτερ, που ονειρεύεται να γίνει μάγος και μια μέρα το όνειρό του πραγματοποιείται. Μετά από πολλές διασκεδαστικές αποτυχίες τελικά καταφέρνει να ελέγξει τη δύναμή του και να τη χρησιμοποιήσει για να σώσει την πόλη του από την καταστροφή. Διασκεδαστική χάρη στα σπέσιαλ εφέ, η πολυβραβευμένη αυτή ταινία θίγει πολλά και σημαντικά θέματα.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 2,00 ΕΥΡΩ

ΚΥΚΛΟΣ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συνεχίζονται, οι συναντήσεις των παιδιών που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «ΤΟ ΝΕΡΟ …νεράκι» και το οποίο εφαρμόζει η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το τμήμα Εκπ/κών Προγραμμάτων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.
Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα, αφού προσέγγισαν το θέμα μέσα από πολλαπλές ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ του υγρού στοιχείου στο χώρο και στο χρόνο, έχουν γράψει ήδη τα κείμενά τους και αυτό το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 4.30 μ.μ και Κυριακή 11.00 π.μ) θα ασχοληθούν κυρίως με την εικονογράφηση, με τη βοήθεια των υπευθύνων:
Πόπης Καλκούνου, Μουσειοπαιδαγωγού
και Σωτήρη Στέλιου, εικαστικού- σκηνογράφου.
Τηλ επικοινωνίας : 2751067895 (4.00 – 9.00 απόγευμα)
Από την Παιδική- Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Αργους

Δεν υπάρχουν σχόλια: