27.10.09

Α΄ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η Λογοτεχνική ομάδα Πετρούπολης "Ιδεόπνοον" και το πολιτιστικό περιοδικό "Πνοές Λόγου και Τέχνης" στα πλαίσια των πολύχρονων δραστηριοτήτων τους, διοργανώνουν το Α΄ Συνέδριο για την Ποίηση και την Πεζογραφία το οποίο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή & Σάββατο 30 & 31 Οκτωβρίου 2009 (Ώρα έναρξης 7 μ.μ) στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59). 
Θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν σκοπό την προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας, ως μέσο επιμόρφωσης και καλλιέργειας του αναγνωστικού κοινού. Στόχος είναι, η όσον το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση παλαιών και νέων τάσεων στην ποίηση και την πεζογραφία και η ανάδειξη των πνευματικών δημιουργών και του έργου τους.
Το διήμερο αυτό Συνέδριο, είναι μια πρώτη προσπάθεια να καθιερωθεί ως θεσμός, όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα της Πετρούπολης, αλλά και πανελλαδικά, αγκαλιάζοντας όλους τους τομείς των ελληνικών γραμμάτων.
Στο Συνέδριο θα μιλήσουν οι συγγραφείς και ποιητές: Δημήτρης ΙατρόπουλοςΕλένη Τσαμαδού, Βούλα Μάστορη, Μάνος Κοντολέων, Απόστολος Γονιδέλλης, Γιώργος Κατεμής, Δημήτρης Καραμβάλης, Χρήστος Χαρατσάρης, Μιχάλης Σπέγγος και Δημήτρης Γεωργάς
Τα επιλεγμένα θέματα είναι: Η σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, Η σύγχρονη ελληνική ποίηση, Το ιστορικό μυθιστόρημα, Η παιδική λογοτεχνία, Η λογοτεχνία για νεαρούς ενήλικους αναγνώστες, Παραδοσιακή λογοτεχνία-Η λογοτεχνία της Λέσβου, ενώ τα θέματα των εισηγητών αναφέρονται στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και στη σχέση της έμπνευσης με τη λογοτεχνία.
Την πρώτη μέρα θα γίνει τιμητική βράβευση του γνωστού και καταξιωμένου συγγραφέα Τάκη  Χατζηαναγνώστου για το έργο του.
Ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου θα απαγγείλουν και τις δυο ημέρες, τα μέλη της λογοτεχνικής ομάδας "Ιδεόπνοον" συγγραφείς και ποιητές
Θανάσης Αργυρίου, Αρετή Γκιωνάκη, Νίκος Δεληγιάννης, Ιωάννα Μήλια
Κλεοπάτρα Ρισσάκη, Έλενα Σιούτη και  Κώστας Συμεωνίδης


Στο μουσικό μέρος του συνεδρίου, κιθάρα θα παίξει η Μαρία Αναγνωστοπούλου
Κιθαρίστα, καθηγήτρια Μουσικού σχολείου.    


Έναρξη με καφέ, θα ακολουθήσει κέρασμα 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 




THΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6939154680
e-mail: ideopnoon@yahoo.gr, ideopnoon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: