28.11.07

«TH ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ συν-κατοικώ»

Έκθεση Φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι» τουΠολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού «ΜελίναΜερκούρη» πραγματοποιείται στο κινηματογράφο Ολύμπιον από τις 29Νοεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2007.
Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα20:00.
Διοργάνωση:Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας σεσυνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.


Η μετανάστευση, οι μετανάστες και η διαμόρφωση της πόλης στηνπολυπολιτισμική της σημερινή μορφή αποτελεί ισχυρό κίνητρο γιαφωτογραφική μελέτη. Με αφορμή αυτό το κοινό θέμα, κάθε φωτογράφοςαναζητά, σύμφωνα με την προσωπικότητά του, να εκφράσει τις θέσεις τουκαι την ματιά του. Κάθε μέλος της ομάδας επιλέγει το πεδίο που θαεργαστεί και προσεγγίζει την γοητευτική διαφορετικότητα ή τηνεντυπωσιακή ομοιότητα. Κάποιοι εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στονάνθρωπο, άλλοι στους χώρους ή στα κτίρια. Κοινή αναζήτηση αποτελεί τονέο πρόσωπο της πόλης.Το ζητούμενο σε μια παραγωγή μιας ομάδας καλλιτεχνών βρίσκεται στηνπροσωπική έκφραση του κάθε μέλους, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζεταικαταγραφικά το θέμα. Οι εικόνες δεν διαθέτουν ρεπορταζιακό χαρακτήρακαι δεν παρουσιάζουν απλά την πραγματικότητα, αλλά την διαμόρφωσή τηςμέσα από το σκόπευτρο του φωτογράφου. Η προσέγγιση γίνεται, με τηναλληλεπίδραση των ερεθισμάτων που δέχεται ο καθένας, σε συνδυασμό μετην ιδιοσυγκρασία του. Έτσι το σύνολο της εργασίας παρουσιάζει τηνδιαφορετική καλλιτεχνική άποψη των φωτογράφων, πάνω σ' ένα κοινό θέμα:«τη Θεσσαλονίκη συν- κατοικώ».

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη της ομάδας: Γιαγκόπουλος Βασίλης,Εκατό Πέτρα,Εσέρογλου Θεόδωρος,Κατσάκος Ανδρέας,Κωνσταντινίδης Κώστας,Λαζαρίδου Γιάννα,Λαλίδης Παναγιώτης,Μιχαήλογλου Αναστασία,Μπακαλούδης Βασίλης,Σχίζας Τάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: